Escola Valenciana premia l'editora Rosa Serrano, la Fundació FULL i un col·legi de Cocentaina L’entitat lliurarà els guardons Intentant la llibertat al novembre per a reconéixer el treball que han fet els tres guardonats en favor de la nostra llengua

 Escola Valenciana premia l'editora Rosa Serrano, la Fundació FULL i un col·legi de Cocentaina  L’entitat lliurarà els guardons Intentant la llibertat al novembre per a reconéixer el treball que han fet els tres guardonats en favor de la nostra llengua

L’escriptora i editora Rosa Serrano, impulsora de l’escola Gavina, un centre capdavanter en l’ensenyament en valencià; la Fundació FULL, que promociona el llibre i la lectura en valencià, I el col·legi Bosco de Cocentaina són les persones i entitats distingides enguany per Escola Valenciana. Aquesta entitat lliurarà el pròxim 18 de novembre els premis Intentant la llibertat en la tradicional Nit d’Escola Valenciana, que enguany se celebrarà a Cocentaina.

La distinció a la Trajectòria Individual recau enguany en Rosa Serrano, escriptora de narrativa infantil, traductora i editora, que ha estat durant més de vint anys al capdavant de Tàndem, editorial que ha publicat bona part de la producció d’Enric Valor. A més del seu treball en el camp de l’escriptura i l’edició, Rosa Serrano va ser una de les fundadores de l’escola Gavina, un centre pioner en l’educació en valencià i on Serrano va exercir com a mestra. En l’àmbit associatiu, també Rosa Serrano ha presidit l’Associació d’Editors Valencians.

Pel que fa al premi d’Escola Valenciana per l’Ús social del valencià, recau en la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL). Fundada el 2013, aquesta fundació treballa pel desenvolupament del Pla Valencià de Foment de la Lectura i impulsa iniciatives, com la Plaça del llibre en valencià, que acullen diversos municipis o el Baba Kamo, perquè la lectura i el valencià siguen elements de desenvolupament i progrés personal i social.

Amb la Fundació pel Llibre i la Lectura i Rosa Serrano, Escola Valenciana lliurarà un tercer guardó anual a l’Escola Bosco de Cocentaina pels seus projectes vinculats a la promoció del valencià.